Arap Yarımadası'ndan sıcak hava dalgası geliyor: Meteoroloji'den vatandaşlara uyarı

Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak hava dalgasına ilişkin uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, "Bu hafta ikinci bir sıcak hava dalgasını göreceğiz. Sıcak hava dalgası Arap Yarımadası üzerinden geliyor" dedi

Arap Yarımadası'ndan sıcak hava dalgası geliyor: Meteoroloji'den vatandaşlara uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının artacağını ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağını açıklamıştı. Meteoroloji sıcak hava dalgası nedeniyle 11.00 ile 16.00 arasında sıcak çarpmasına kadar dikkatli olunmasını istedi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak hava dalgasına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

ARAP YARIMADASI’NDAN GELİYOR

Prof. Dr. Şen’in açıklamaları:

“Bu hafta ikinci bir sıcak hava dalgasını göreceğiz. Sıcak hava dalgası Arap Yarımadası üzerinden geliyor. Önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’ni etkileyecek. Yarın sıcak hava dalgası bütün Türkiye’yi kapsayacak. Yaklaşık olarak 4 ile 8 derece arasında sıcaklıklar artacak. İstanbul’un ağustos ayı sıcaklık ortalaması 30 dereceyse 34 dereceye kadar çıkacak. İç Anadolu’nun tamamında, Doğu Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’da ve Marmara Bölgesi’nde etkili olacak.

Önümüzdeki hafta ortasına kadar sıcak hava dalgası devam edecek. Orman yangınlarından sonraki ikinci sıcak hava dalgası bu fakat o zamanki Afrika üzerinden gelmişti, şimdiki Arap Yarımadası üzerinden geliyor.”