'Aranan bir kişiye benziyor' diye kadının kafasına silah dayadılar!

Dersim'de 'şüpheli' gördükleri bir kadını yere yatırıp darp eden iki jandarma uzman çavuşun görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

'Aranan bir kişiye benziyor' diye kadının kafasına silah dayadılar!

Dersim’de Cumhuriyet Caddesi’nde kimlik kontrolü esnasında iki uzman çavuş, “şüpheli” olduğu iddiasıyla bir kadını yere yatırıp darp etmeye başladı.

Kadının başına silah dayayan uzman çavuşlara çevredeki halk müdahale etti. Halk duruma tepki gösterirken polis kitlenin dağılması için havaya ateş açtı.

Tunceli Valiliği, 2 kolluk personelinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugün saat 16.00 sıralarında İlimiz Merkezi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerine kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir.
İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”