Anketten yoksulluk çıktı: Halkın yüzde 27'si temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor!

Ankete katılanların yüzde 54'ü sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorken, yüzde 27'lik bir kesim ise temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

Anketten yoksulluk çıktı: Halkın yüzde 27'si temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor!

Metropoll Araştırma tarafından her ay düzenli olarak yapılan Türkiye’nin Nabzı anketinin Nisan ayı sonuçlarında halkın geçim sıkıntısı bir kez daha gözler önüne serildi. Yurttaşlara, “Şu andaki gelirinizle ilgili durumu hangisi daha iyi açıklar” sorusu yöneltilirken gelen yanıtlar dikkat çekti.

Anketi paylaşan Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, “Nasıl geçiniyorsunuz?” diye sordu.

Buna göre, ankete katılanların yüzde 54’ü sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorken, yüzde 27’lik bir kesim ise temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

Halkın sadece yüzde 17’si şu andaki geliriyle tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabildiğini belirtirken yarısından fazlası sadece beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabildiğini belirtenlerin oranı yüzde 26’ydı.

Beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanların oranı geçtiğimiz yıl aynı aya göre artarak yüzde 26,6’ya çıktı.