Ankara'daki sağlıkçılara şiddet davası yine ertelendi

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin tutuksuz olarak yargılanan 5 sanık hakkındaki dava, sanık avukatının mazeret bildirerek duruşmaya gelmemesi üzerine ertelendi.

Ankara'daki sağlıkçılara şiddet davası yine ertelendi

Ankara’da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin 5 sanığın tutuksuz yargılandığı dava tekrar ertelendi.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 21 Eylül 2020 akşamı sağlık personelinin kendilerini korumak için kapıyı tutmak zorunda kaldıkları olayları çıkaran 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, Memet Sadik Özel, Muhammed Devran Özel, Soykan Kamay, Yasin Özel ile Fırat Öztaş katıldı. Sanıklar Memet Sadik Özel, Muhammed Devran Özel ve Soykan Kamay’ın avukatı Kemal Bayram, mazeret göstererek duruşmaya katılmadı.

Dosyaya gelen evrakları okuyan hakim, Sağlık Bakanlığının 2 bin lira olarak bildirdiği zararın sanıklar tarafından karşılandığına dair banka makbuzlarının dosyaya geldiğini belirtti. Daha sonra söz verilen sanıkların tamamı önceki beyanlarını tekrar ederek, beraatlerini talep etti. Avukat Kemal Bayram’ın mazeretini kabul eden mahkeme, beyanı alınmayan tanığın dinlenilmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da 21 Eylül 2020’de silahlı saldırı sonucu yaralanan Fırat Öztaş ile ağabeyi Ahmet Öztaş, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ahmet Öztaş acil servisteki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Öztaş’ın ailesi ve yakınlarının taşkınlık çıkartarak acil servis çalışanlarına saldırdı. Acil servisin “kırmızı” alanına girilmesinden endişelenen ve kendilerini korumak isteyen doktor ve hemşireler, kapıyı kapatıp arkasına travma tahtalarıyla barikat kurmuşlardı.

TUTUKLU SANIKLAR İLK CELSEDE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili hazırlanan iddianamede, şüpheliler Fırat Öztaş, Soykan Kamay ve Muhammed Devran Özel’in “kamu malına zarar vermek” ve “sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından 8 yıl 6’şar aya, Yasin Özel ve Memet Sadik Özel’in ise “sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek” suçundan 4 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenmişti.

Ankara 34’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın ilk celsesinde sanıklar Soykan Kamay ile Muhammed Devran Özel ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.