Ankara'da Melih Bulu eylemine polis müdahalesi: 30 gözaltı

Ankara'da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi düzenleyenlere polis müdahalede bulunurken, 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Melih Bulu eylemine polis müdahalesi: 30 gözaltı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne partisinde çeşitli faaliyerlerde görev yapmış ve milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasına yönelik protestolar devam ederken, birçok şehirden de dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor.

Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi düzenleyenlere polis müdahalede bulunurken, 30 kişi gözaltına alındı.

30 ÖĞRENCİYE GÖZALTI

Birçok farklı şehirde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemleri düzenlendi. Ankara’da polis eyleme müdahale etti, çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken haber ajansları gözaltı sayısını 30 olarak açıkladı.

Rektör Melih Bulu’yu protesto için Ankara’da dayanışma eylemi düzenleyen Hacettepe Üniversitesi öğrencileri “Kayyum rektör istemiyoruz! Hacettepe öğrencileri Boğaziçi’nin yanında” diyerek yemekhane önünde buluştular.

Ankara’da ayrıca farklı üniversitelerden öğrenciler de Güvenpark’ta buluşarak basın açıklaması yapmak istediler, ancak polis izin vermedi. Basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti ve birçok kişi gözaltına alındı.

ANKA’nın aktardığına göre, Ankara Güvenpark’taki eyleme polis müdahale ederek çok sayıda öğrenciyi gözaltına alırken olayı görüntüleyen KRT TV ekibi engellenmeye çalışıldı. KRT TV kameramanı da gözaltına alınanları görüntülemesini önlemek isteyen polisler tarafından engellenmeye çalışıldı. Görüntü almaya devam eden KRT TV kameramanına polisin sert müdahalesi de dikkat çekti.