Ankara'da kadınlardan sömürüye, gericiliğe ve şiddete karşı eylem

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), FKF’li Kadınlar ve Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Ankara'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde sokaktaydılar.

Ankara'da kadınlardan sömürüye, gericiliğe ve şiddete karşı eylem

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), FKF’li Kadınlar ve Kadın Meclisleri, geleceksizliğe ve güvencesizliğe karşı eşit, özgür ve laik bir ülke talebiyle bugün Ankara’da bir araya geldi.

“Şeriata faşizme, karanlığa geçit yok!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “Laiklikten vazgeçmiyoruz!”, “Fetvanız batsın, kadınlar yaşasın!” sloganıyla Sakarya Caddesi’nde yağmur altında gerçekleşen eylemde bir basın açıklaması okundu.

“KADIN DÜŞMANLARIYLA HESAPLAŞACAĞIZ”

Yapılan eylemde konuşan Umut Kuruç’un konuşmasından satırbaşları şöyle:

Biz kadın katilleriyle, çocuk istismarcılarıyla, işçi düşmanlarıyla, bizlere sağon ekmek yiyin diyenlerle hesaplaşmayacağız. İş cinayetlerine fıtrat diyen, kadın erkek eşitliğine fıtrata terstir diyenlerle helalleşmeyeceğiz. Gericilikle, para babalarıyla, cumhuriyet düşmanlarıyla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!

Eşit yurttaşlıktan vazgeçmeyeceğiz, bütün emekten, laiklikten, ilericilikten yana kadınları örgütleyeceğiz çünkü karşımızdakiler örgütlü. Çünkü örgütlü olmadıkça bu hesaplaşmayı yapamayız. Bunun için kadınlar emek, laiklilk ve eşitlik mücadelesine…

 

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu ülke kadınlar için eşitsizlikten, şiddetten, geleceksizlikten, güvencesizlikten, yoksulluktan ve sömürüden başka bir şey vadetmiyorsa biz değil kadın düşmanları memleketten kovulacak. Daha kararlı ve ülkenin geleceğine sahip çıkan bir mücadele kadınların ellerinde yükseltilecek. Daha azına razı olmayacağız: Kadınların eşit, özgür yaşayacağı laik bir ülkeyi yani Sosyalist bir ülkeyi en baştan mücadelemizle kuracağız.”

“ÖRGÜTLÜ BİR KADIN DÜŞMANLIĞI VAR”

Kadın düşmanlığının örgütlü bir şekilde var olduğu ve bu örgütlü düşmanlığın da ancak kadınların örgütlü mücadelesi ile bozguna uğratılabileceği belirtilen açıklama “Yalnız bugün değil, hayatın her alanında kadınlara kazandıracak bir mücadeleyi sürekli kılmak ve dayanışmayı büyütmek için burada olan tüm kadınları örgütlenmeye çağırıyoruz. Yeni bir ülkeyi bugün burada olan kadınlar kuracak biliyoruz. Herkesi bir kez daha dayanışmayla kucaklıyoruz. Yaşasın kadın dayanışmamız.” ifadeleriyle sonlandırıldı.