Ankara Valiliği'nden 'Barınamıyoruz' eylemine yasaklama

Ankara Valiliği, ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin eylemine izin vermediklerini duyurdu.

Ankara Valiliği'nden 'Barınamıyoruz' eylemine yasaklama

Ankara Valiliği, ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin eylemini yasakladı. 12 Aralık’ta Ankara’da yapılması planlanan eyleme ilişkin Valilikten yapılan açıklamada “İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir” denildi.

Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin kurduğu Barınamıyoruz Hareketi, 12 Aralık’ta Ankara’da bir araya geleceklerini duyurmuştu. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin eylemlerine izin verilmeyeceği belirtildi. Açıklama şöyle:

“Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, ‘12 Aralık 2021 Pazar günü bütün gençler Ankara’ya/Barınamıyoruz Hareketi 12 Aralıkta Ankara’ya gidiyor’ çağrısıyla protesto eylemi düzenlemek amacıyla Ankara’ya gelinerek düzenlenecek etkinler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci ve 22’nci maddeleri gereğince, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir. İlan olunur.”