Ankara Gar Katliamı'nın firari sanıklarından Dokumacı'nın eşi itirafçı oldu: "Askerler çantalarımızı bile taşıdı"

IŞİD yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova, ekim ayında sınırı geçerek teslim oldu. Etkin pişmanlıktan yararlanan Mammadova, IŞİD’e katılmak için 2014’te sınırı nasıl rahatlıkla geçtiklerini anlattı.

Ankara Gar Katliamı'nın firari sanıklarından Dokumacı'nın eşi itirafçı oldu:

Terör örgütü IŞİD’in Adıyamanlı Dokumacılar grubunun lideri ve Ankara Tren Garı katliamının firari sanığı Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova’nın 9 Ekim tarihinde Suriye’den sınırı geçerek teslim olduğu ortaya çıktı.

Emniyetin “canlı bomba” listesinde yer alan Mammadova, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu, 60 örgüt üyesini teşhis etti. Mammadova’nın ifade tutanğında yer alanlara göre, Mustafa Dokumacı’yla 2014 yılında Suriye’ye gitmek için sınırı geçerken askerler kendilerini gördü. Mammadova, “hatta askerlerin kendilerinin çantalarını bile taşıdığını” iddia etti. Bir ay sonra yeniden Türkiye’ye dönerken sınırda jandarma tarafından yakalandıklarını öne süren Mammadova, para cezası kesilmesinin ardından serbest bırakıldıklarını iddia etti.

Mammadova, Adıyaman’a döndükten sonra eşinin burada bir çay ocağına gidip geldiğini anlattı. Bu çay ocağı, IŞİD üyelerinin Adıyaman’da örgüt merkezi olarak kullandığı İslam Çay Ocağı’ydı. Mammadova, eşinin 2020 yılında bombalı drone saldırısında öldüğünü iddia etti.