Ankara Barosu'ndan TFF hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, kulüplerin belirli bir hukuk firması ile anlaşmaya teşvik edilmesinin suç olduğunu belirtti.

Ankara Barosu'ndan TFF hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu, kulüplerin belirli bir hukuk firması ile anlaşmaya teşvik edilmesinin suç olduğunu belirterek, TFF yönetiminin “görevi kötüye kullanma” ve Avukatlık Kanunu’na muhalefetten yargılanmasını istedi.

Barodan yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu girişimi, Avukatlık Kanunu’nun 35, ve 48. Maddelerine ve aynı zamanda TCK’nın 257. Maddesine aykırı olduğundan, ilgililer hakkında kamu davası açılması istemi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmuştur” denildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında yapılan suç duyurusunda, “(Avukatlık Kanunu’nda) Avukata iş sağlamak, aracılık yapmak açıkça suç olarak düzenlemiştir. Üstelik bu işi yapanların memur olması hali, nitelikli hal olarak düzenlenmiştir ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına aykırıdır” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

TFF Genel Sekreterliği tarafından 03.05.2021 tarihinde ‘Süper Lig Kulüp Başkanlıklarına’ hitaben bir yazı gönderilmişti.

Yazıda TFF’nin ile İtalyan Gallavotti Bernardini & Partners isimli hukuk firması ile 03.03.2022 tarihine kadar geçerli bir sözleşme imzalandığı, bu anlaşma uyarınca ilgili hukuk firmasının Süper Lig kulüplerine ‘hukuki danışmanlık’ hizmeti vermesi halinde ücretinin TFF tarafından karşılanacağı belirtilmişti.

Ayrıca FIFA, UEFA, CAS nezdinde davalarda bu firma tarafından temsil edilmek istenmesi halinde ise firmanın Süper Lig kulüplerine ‘indirimli’ tarife uygulayacağı belirtilmişti.