Angela Merkel, giderayak İstanbul'a geliyor

Almanya Başbakanı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diplomatik temaslarda bulunmak için İstanbul'a geliyor. İki liderin görüşmesinde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler masaya yatılması bekleniyor.

Angela Merkel, giderayak İstanbul'a geliyor

Almanya Başkanı Angela Merkel siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Hristiyan Demokrat Parti’nin de lideri olan Angela Merkel, siyaseti bıkakırken son kez İstanbul’a diplomatik ziyaret için geliyor. Alman lider, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da görüşecek. İki liderin görüşmesinde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler masaya yatılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

LİBYA, SURİYE VE AFGANİSTAN 

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacak.