Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Covid-19 pozitif öğrencileri yüz yüze sınava çağırdı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 4 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yaz okulu sınavlarına ilişkin yapılan resmi duyurudaki Covid-19 ayrıntısı dikkat çekti. Yapılan duyuruda, “COVİD-19 pozitif / temaslı öğrenciler sınav binalarına Bina Sınav Sorumlularının göstereceği yedek salonlarda sınava alınacaktır” denildi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Covid-19 pozitif öğrencileri yüz yüze sınava çağırdı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 4 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yaz okulu sınavlarına ilişkin yapılan resmi duyurudaki Covid-19 ayrıntısı dikkat çekti.

Resmi duyuruda, “COVİD-19 pozitif / temaslı öğrenciler sınav binalarına Bina Sınav Sorumlularının göstereceği yedek salonlarda sınava alınacaktır” denildi

Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi‘nin haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye’de her gün binlerce kişi Covid-19’a yakalanmaya devam ederken, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslıların ayrı salonlarda alınacak olmasına tepki gösterdi.

CHP’li Akın, sosyal medya üzerinden şu açıklamada bulundu:

“TAM BİR AKIL TUTULMASI”

“Koronavirüs salgınında her gün 20 bini bulan yeni vaka ve 100’lerce vefat haberi almaya devam ederken; AÖF’nin sınavına Covid-19 pozitif ya da temaslı öğrenciler de yüz yüze çağrıldı. AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin yüz yüze sınava alınacak olması tam bir akıl tutulmasıdır. Karantina tedbirlerinin uygulanması gerekirken; evinin bulunduğu sokağa bile çıkamayan öğrenciler nasıl başka ilçelerdeki sınav merkezlerine gidecek? Bu hatalı karardan bir an önce dönülmeli. Sonbahar aylarında yeni bir dalga yaşanması beklenirken; böyle bir uygulamada ısrar etmek hasta olan öğrenciler kadar hasta olmayan öğrencileri de olumsuz etkileyecektir.”