Ambulans uçak şovu bu kez patronlar için

Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen uçaklar bu kez Azerbaycan'da bulunan Covid-19'a yakalanan bir işadamı için 'görev' başındaydı.

Ambulans uçak şovu bu kez patronlar için

İzmir’de geçimini takı yaparak sağlayan Aslı Özkısırlar akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi olmak için 25 gün yatak sırası beklemiş ve durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Özkısırlar’ın ölümüne tepkiler sürerken AKP’den yeni bir ambulans uçak şovu geldi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olan iş adamı Surur Aydın’ın Bakü’de rahatsızlanarak gittiği hastanede yapılan test ile koronavirüs olduğu anlaşıldı. Bu gelişme sonrası patronlar örgütü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) devreye girdi. Aydın’ın TİM Başkanı İsmail Gülle’nin girişimleri ile yurda getirilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından ambulans uçak tahsis edildi. Nakil operasyonu kapsamında ambulans uçakla Bakü’den Gaziantep’e getirilen Surur Aydın, havalimanından ambulansla tedavi göreceği hastaneye nakledildi.

Aydın, gelişi sonrası “Devletimiz zor zamanlarımızda da her zaman ve her yerde yanımızda oluyor ve bizi hiç yalnız bırakmıyor. Ülkemde tedavi göreceğim için mutluyum” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de “İhracat ailemizin değerli fertlerinden Sn. Aydın’a acil şifalar dilerken; “Yol ve kader arkadaşım” dediği ihracatçıları bir defa daha yolda ve darda bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” açıklaması yaptı.