Altun, feragat ettim dediği 'huzur hakkını' THY'den almaya devam ediyor

CHP'li Özgür Özel, mahkemeye gelen yanıtı aktardı. CİMER Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'un 'feragat ettim' dediği THY Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşı, pandemi sürecinin sona ermesiyle almaya devam ettiği belirtildi.

Altun, feragat ettim dediği 'huzur hakkını' THY'den almaya devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu’nda Mayıs 2018 itibarıyla görev alan Fatmanur Altun’a verilen huzur hakkı ve ikramiyeler tartışmalara neden oldu. Altun’un “Feragat ettim” dediği huzur hakkını pandemi sürecinin sona ermesiyle THY’den almaya devam ettiği açığa çıktı.

BirGün’den Mustafa Bildircin‘in haberine göre Fatmanur Altun’ın “Feragat ettim” açıklamasının ardından Fahrettin Altun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında açılan davada, THY’den ödenen huzur hakkı gündeme geldi. Özer’in yazısı üzerine mahkemeye Altun’un ücretiyle ilgili resmi yanıt iletildi. Yanıtta, Altun’un pandemi sürecinin sona ermesiyle THY’den huzur hakkı almaya devam ettiği kaydedildi.

YÖNETİM KURULU KARAR ALDI

THY’den mahkemeye verilen yanıtta, Fatmanur Altun’un 5 Mayıs 2018 başladığı yönetim kurulu üyeliğine halen devam ettiği belirtildi. 2020 yılında gerçekleştirilen Genel Kurul’da, Covid-19 salgını nedeniyle nisan, mayıs ve haziran aylarında huzur hakkı ödenmemesi kararı alındığını kaydeden yanıtta, “Sonrası dönemde, personelden yapılan en yüksek kesinti oranında kesinti yapılması kararı alınmıştır. İlgili dönem sonrası Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Fatmanur Altun, göndermiş olduğu dilekçe ile Aralık 2020 dönemi sonuna kadar huzur hakkından feragat etmiştir” denildi.

Yanıtta belirtilen dönemde THY’den huzur hakkı almayan Altun’un, dönemin sona ermesi ile huzur hakkı almaya devam ettiği öğrenildi. Yanıta göre Altun’a, Olağan Genel Kurul’da yapılan belirleme doğrultusunda aylık 8 bin 678 TL net huzur hakkı ödenmeye devam edildi. Huzur hakkının yanı sıra üç ayda bir 8 bin 678 TL de net ikramiye ödemesi yapıldığı ifade edildi.

GENÇLER İŞSİZLİKLE BOĞUŞURKEN

BirGün’e konuşan CHP’li Özgür Özel, “Ülkenin gençleri işsizlikle boğuşur, asgari ücreti zor bulurken Altun ailesinin evine beş maaş girdiğini ifade etmiştik. Fahrettin Altun’un İletişim Başkanı ve Borsa A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği ile Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ndeki görevlerinden maaş aldığı, Fatmanur Altun’un ise öğretim üyeliğinin yanı sıra Türk Hava Yolları’ndan da maaş aldığını ifade etmiştik” dedi. Bunun önce inkâr edildiğini hatırlatan Özel, şu ifadeleri kullandı: “Sonra bu parayla ‘hayır işlediklerini’ söylediler. Bu da olmayınca Fatmanur Altun’un THY’deki hakkından feragat ettiği ileri sürülmüştü. Mahkemeden talep ettiğimiz belgeler üzerine THY Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının üç ay boyunca haklarından feragat ettiği, Fatmanur Altun’un ayrıca birkaç ay daha kendi hakkından feragat ettiği görülüyor. Belgeye göre, Ocak 2021’den bu yana Fatmanur Altun’un huzur hakkı ve ikramiye ödemelerini almaya devam ettiği anlaşılmaktadır.”

DOĞRU SÖYLEMEMEYİ GÖZE ALABİLİYOR

Altun Ailesi’nin maaşları konusunda kamuoyunu kandırdıklarının belgelendiğini savunan Özel, şöyle konuştu: “Bu konuda bile doğruları söylememeyi göze alabilen bir ailenin propaganda bakanı olarak görev yapan İletişim Başkanı’nın kendi işini yaparken ne kadar güvenilir olduğu tartışma konusudur. Kamuda çalışanların birden fazla maaş almasını doğru bulmadığımızı, bunun aslında AKP’nin kendi vaadi de olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. CHP iktidarında kamuda işe alınma ve işte yükselme noktasında tek kriterimiz liyakat olacaktır.”