Altaylı fon tartışmasına girdi: Suudi 'Rabıta'dan para alıp türlü fırıldağı çevirenler ne o zaman ?

Fatih Altaylı "Şimdi ABD’li vakıftan para alan Ruşen Çakır’a 5. kol faaliyeti diyorlar. Peki yıllarca Suudi “Rabıta”dan para alıp Türkiye’de türlü fırıldağı çeviren ve belki de bugünlerin hazırlığını yapanlar ne halttı o zaman!" görüşünü dile getidi.

Altaylı fon tartışmasına girdi: Suudi 'Rabıta'dan para alıp türlü fırıldağı çevirenler ne o zaman ?

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, medya organlarının uluslararası vakıflar tarafından fonlanması tartışmasına bugünkü köşesinde değindi. Altaylı, ” İktidar yanlıları Medyascope’a ve sahibi Ruşen Çakır’a saldırıyor, sol liberaller ise kalkan oluyor. Çünkü Medyascope ve Ruşen son dönemde muhalif yayıncılık yapıyor, AK Parti’den ayrılanlara daha sıcak yaklaşıyor.” diye yazdı.

Fatih Altaylı ayrıca, “Şimdi ABD’li vakıftan para alan Ruşen Çakır’a 5. kol faaliyeti diyorlar. Peki yıllarca Suudi “Rabıta”dan para alıp Türkiye’de türlü fırıldağı çeviren ve belki de bugünlerin hazırlığını yapanlar ne halttı o zaman!” görüşünü dile getidi.

Altaylı’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“İktidar yanlıları Medyascope’a ve sahibi Ruşen Çakır’a saldırıyor, sol liberaller ise kalkan oluyor. Çünkü Medyascope ve Ruşen son dönemde muhalif yayıncılık yapıyor, AK Parti’den ayrılanlara daha sıcak yaklaşıyor.Emin olun Medyascope bugün AK Parti’yi destekleyen bir yayın anlayışı içinde olsaydı bu kez de bugün saldıranlar kalkan olur, bugün kalkan olanlar ise ağzına geleni söyler, ajanlık faaliyeti yapmakla, Batı’dan aldığı destekle AKP’cilik yapmakla suçlardı. Şimdi Medyascope’e “5. kol” falan diyorlar ya, iktidar yanlısı olsaydı eğer değil 5, altıncı kol olsa idi gık demezlerdi.”