Altan Tan: Yeni bir parti ihtiyacı var

Eski HDP'li Altan Tan, "Artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir ve mücadele demokratik yollarla olmalıdır. Özellikle de Türkiye’de silah dönemi, rolü bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir parti ihtiyacı vardır" dedi.

Altan Tan: Yeni bir parti ihtiyacı var

Eski HDP Milletvekili Altan Atan, “HDP’ye alternatif olma” iddiasıyla yeni bir siyasi parti kurulması için çalışma yapıp yapmadığı konusunda konuştu.

Rudaw’a açıklamalarda bulunan Tan,  konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Şimdi Türkiye’de Kürt siyaseti çoğunlukta Türk solunun eline düşmüş. Onlar da İslam dini, dili ve kültürünü pek sevmiyor, bu da açıktır. Türkiye’deki Kürtlerimizin yüzde doksanı (ben muhafazakar kelimesini sevmiyorum) Müslümandır. Kendi dilini, kültürünü, gelenek ve inançlarını biliyor, seviyor, yani Kürdevaridiler. Kürt kültürünün yüzde 90’ı Müslüman. Yani halk başka bir yolda, liderlik ve idare başka yolda. Bu nedenle iki önemli ihtiyaç var. Bunlardan birincisi; Kürtlerin yönetimi ve yöneticileri de halkı gibi olmalı. Ama şimdi Türk solcular bu geleneğe zıttır, kültürleri, hareketleri, görüşleri bizimkine zıttır. İkincisi ise, artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir ve mücadele demokratik yollarla olmalıdır. Özellikle de Türkiye’de silah dönemi, rolü bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir parti ihtiyacı vardır.”