"Alnı secdeye değiyor diye diğer tarikatlara ve cemaatlere yol veriliyor"

Gazeteci Can Özçelik "FETÖ ile mücadele ederken, onları tasfiye ederken onların yerine yine alnı secdeye değiyor diye diğer tarikatlara ve cemaatlere,  yol veriyoruz. Bu da yöneticiler eliyle oluyor maalesef, ne yazık ki." dedi.

Odatv Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Can Özçelik, Manifesto TV’de yayımlanan Manifesto’nun Gündemi programında TSK’daki tarikat ve cemaat örgütlenmeleri hakkında değerlendirmede bulundu. Özçelik şunları kaydetti:

“Türkiye’deki Silahlı Kuvvetleri’ndeki cemaat yapılanması, 15 Temmuz’a kadar hep konuşulmuş. 15 Temmuz’dan sonra çete temizliği başladı. Ama bir taraftan da çete temizlenirken, FETÖ’nün renklendirme diye tabir edilen bir sistemi var. Yani kripto çeteciler deşifre olmamış. Başka cemaatlerin içine sızarak orada örgütlenmeye devam ediyorlar. Ve sanki o tarikattan, cemaattenmiş gibi varlığını sürdürmeye devam ediyor. Şimdi bu en son örneği. Serdar Atasoy. Burada önemli olan bu kişileri kimin koruduğu. Yani 15 Temmuz gerçeği var önümüzde. 15 Temmuz gerçeğine baktığımızda Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 40-45 yıldan beri örgütlenmiş, sızmış illegal bir yapı var ve bu yapı 15 Temmuz’da da darbe yapmaya kalkmış. Şimdi böyle bir pratik var önümüzde. Böyle bir gerçek var ve biz bu gerçeğin üzerine FETÖ ile mücadele ederken, onları tasfiye ederken onların yerine yine alnı secdeye değiyor diye diğer tarikatlara ve cemaatlere,  yol veriyoruz. Bu da yöneticiler eliyle oluyor maalesef. Ne yazık ki.”

Programın tamamını izlemek için: