Almanya’dan AstraZeneca aşısına kısıtlama

Almanya AstraZeneca aşısının kullanımını 60 yaş altı için kısıtlama kararı aldı.

Almanya’dan AstraZeneca aşısına kısıtlama

AstraZeneca şirketinin Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği koronavirüs aşısı kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle Almanya’da 60 yaş altı kişiler için kısıtlandı.

Başbakan Angela Merkel, Sağlık Bakanı Jens Spahn ile ortak düzenlediği basın toplantısında Aşı Komisyonu’nun AstraZeneca aşısının 60 yaş altındaki kişilere yapılmasının askıya alınıp sadece 60 yaş üzerine uygulanması tavsiyesini hatırlattı.

“Göz ardı edemeyeceğimiz bulgular mevcut” diyen Merkel, “Aşılara güvenebilmeliyiz. Güven, her şüphenin ve her bir vakanın üzerine gidilmesiyle oluşur. Bundan federal ve eyalet hükümetleri sorumludur. Aşı Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelerden sonra anormallik ifade eden raporlar çok nadir ancak göz ardı edilemez” dedi.

Sağlık Bakanı ise, Jens Spahn ve 16 eyaletin sağlık bakanları, AstraZeneca’nın 60 yaş altına uygulanmasını durdurma kararı aldı. “Aşının sadece hastaların talebi üzerine, bireysel riskler gözden geçirildikten ve detaylı değerlendirme yapıldıktan sonra uygulanacağı” açıkladı.