Almanya'da 63 yaşındaki alzheimer hastası Türk, polis tarafından vuruldu

Almanya’da polise saldıran 63 yaşındaki Habeş Temiz isimli Türk, 3 kez vuruldu. Temiz’in yakın mesafeden vurulduğu anların görüntüsü sosyal medyada tepki toplarken hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Almanya'da 63 yaşındaki alzheimer hastası Türk, polis tarafından vuruldu

Almanya’nın Bavyera eyaletinde alzheimer hastası olduğu iddia edilen Temiz, elindeki oyuncak kamyonetler polis memuruna saldırdı. Sendeleyip yere düşen memur da Temiz’e yakın mesafeden 3 el ateş açtı. Sosyal medyada yayılan görüntüler tepki toplarken Alman polis teşkilatından da açıklama geldi.

ALMAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Açıklamada, perşembe günü öğleden sonra Krumbach’ta polisin silahla vurması sonucu bir kişinin ağır yaralandığını belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Başkasının mülkünde bulunan 63 yaşındaki kişi, polis tarafından uyarılmasına rağmen, polisle işbirliği yapmadığı gibi zamanla daha agresifleşip devriye ekibini tehdit ederek, elinde keskin bir cisimle hücum etti. Biber gazı ve uyarı ateşi işe yaramadı, kişi polis tarafından ateş edilerek vuruldu ve ciddi şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan kişinin hayati tehlikesi bulunmuyor.”

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, Temiz’in “Türk olduğunu söyledikten sonra” vurulduğunu iddia etti.