Almanya, Türkiye'den 'kaçak' gönderilen 500 kişiyi araştırıyor

Gri pasaport skandalına ilişkin konuşan Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, “İddia edilen 400-500 kişiyi araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya, Türkiye'den 'kaçak' gönderilen 500 kişiyi araştırıyor

Türkiye’de ilk olarak AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan bazı vatandaşların gri pasaportla Almanya’ya gönderilmesiyle ilgili Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, ”İddia edilen 400-500 kişiyi araştırıyoruz” dedi.

Söz konusu gri pasaportla ‘insan kaçakçılığı’nın ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. İlk olarak Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye dönmemesinin ortaya çıkmamasının ardından Türkiye’deki çeşitli belediyeler aracılığı ile insanların yurtdışına çıkartılması, Almanya’da da gündemde.

Son olarak Almanya İçişleri Bakanlığı’nın da Türkiye’den gelen “gri pasaportluları” takibe aldığı bildirildi. Federal polis ve İnterpol bir notla uyarıldı.

“ALMANYA ŞUAN 400-500 KİŞİYİ ARAŞTIRIYOR”

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Marek Wede, konuya ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulundu. “Alman yetkililer sorunun farkında” diyen Sözcü Wede, “Alman ve Türk yetkililer bu konuda yakın iş birliği yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Bingöl’den 6 bin euro karşılığı Almanya’ya gönderilen kişilerin açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan Wede, “Almanya şu anda olaya karıştığı iddia edilen 400-500 kişiyi araştırıyor” ifadesini kullandı. Wede, Federal Polis’in konuyla ilgili soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi.

Sözcü Wede, yaşananlarda insan kaçaklığının söz konusu olup olamayacağı sorusuna, “Soruşturma devam ederken herhangi bir bilgiyi ifşa edemeyeğiz” yanıtını verdi.