'Alkol yasağı kalktı' paylaşımının ardından İçişleri'nden 'itibar etmeyin' açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlık dışında yapılan açıklamalara "itibar edilmemesi gerektiği" ifade edildi.

'Alkol yasağı kalktı' paylaşımının ardından İçişleri'nden 'itibar etmeyin' açıklaması

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulundu. Yasal bir dayanağı olmayan alkol yasağının kaldırıldığının açıklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İçişleri Bakanlığı, ‘alkol satışı yasağı’na dair hiçbir ifade kullanmazken, ‘uyarıda’ bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmî olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

ÖZGÜR AYBAŞ’TAN YENİ AÇIKLAMA

Özgür Aybaş, İçişleri’nin kendilerini yalanlayan paylaşımının ardından yeni bir açıklama yaptı.

Aybaş, şunları kaydetti:

“Şuanda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar hatta kapattırıyorlar zincir marketlerde alkol satışı serbest küçük esnaf tekel bayilerine baskı var. TESK başkanı Bendevi Palandöken dün açıklama yaptı satış yapacağız diye binlerce esnafın başkanı o konuşmaya istinaden yasak yoktur.

Bizler yasaklara karşıyız zincir marketlerdede satılsın alkol tekel büfelerindede özel yaşama müdahale edilmesin sadece.”