İstanbul'da alkol satışı yapan esnaf gözaltına alındı!

Tam kapanma sürecinde uygulanan alkol satış yasağı devam ederken İstanbul'da bir esnaf alkol sattığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul'da alkol satışı yapan esnaf gözaltına alındı!

AKP tarafından hukuksuz bir şekilde tam kapanma sürecinde uygulanan alkol yasağı tartışmaları sürerken, İstanbul’da bir esnafın alkol sattığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, “İstanbul Avrupa yakasında bir bakkal ruhsatlı bayimiz beni az önce aradı. Alkol sattığı için karakola götürmüşler” açıklaması ile esnafın gözaltına alındığını duyurdu.

“Avukatımız şu an devrede. Bir şey yapamazlar, en fazla kabahatler kanununu gerekçe gösterip ceza yazarlar. Baskılar sürecek gibi duruyor” diyen Dündar, valiliklerin yasak kararlarını mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Dündar ayrıca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Valiliği yasaktan sonra baskıya başladı. Alınan karar yasal olsaydı zincir marketler satışa devam etmezlerdi. Onlar sattığına göre henüz yasal bir tebligat yok. Bizlere de yasal bir tebligat yapılmadı sadece ‘alkol satışı yasak’ diyorlar. Genelge kapsamında sadece tekel ruhsatlı yerler kapalı. Ama şu an birçok noktayı kapattırıyorlar.”