Albayrak, Bakanlığa 144.5 milyon liraya siber güvenlik hizmeti aldırmış

Sayıştay, Enerji Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 144.5 milyon liralık harcama yaparak, siber güvenlik ve bilişim hizmeti alındığını belirledi.

Albayrak, Bakanlığa 144.5 milyon liraya siber güvenlik hizmeti aldırmış

Sayıştay, Enerji Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 144.5 milyon liralık harcama yaparak, siber güvenlik ve bilişim hizmeti alındığını belirledi. Bu konudaki iznin ise Enerji Bakanı olduğu dönemde Berat Albayrak’ın oluruyla verildiği ortaya çıktı.

Sayıştay’ın 2019 TEDAŞ raporunda, bilgi teknoloji (BT) ve operasyonel teknoloji (OT) ile ilgili hizmet alımı yapıldığı, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi (SGOM) kurulumunun da 29 Kasım 2017’de gerçekleştirildiği vurgulandı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Raporda, BT/OT ürün ve hizmetlerinin tedarik edilmesi hususunda genel müdürlük tarafından 2019 yılı için (27 Nisan 2020 tarihi itibarıyla) yatırım bütçesinden toplam 84 milyon 992 bin liralık alım yapıldığı belirtildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yürütülen SGOM kapsamında alınan ürün ve hizmetler için BTK’ya 5 milyon 750 bin dolar ödeme de yapıldı. TEDAŞ bütçesinden ise toplam 17 milyon 782 bin lira tutarında alım gerçekleştirildi.