Akşener'den 'yeni anayasa' ve 'ittifak' mesajları

Akşener, 'yeni anayasa' çalışmalarına Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçilmesi halinde katılabileceklerini söyledi.

Akşener'den 'yeni anayasa' ve 'ittifak' mesajları

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Karar TV‘de konuk olduğu programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Meral Akşener, AKP ve MHP’nin “yeni anayasa”  çalışmalarına ilişkin “Biz düzeltme amaçlı bir masada olmayacağız. Sayın Erdoğan’ı da davet ediyorum. Fakat Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden vazgeç. Parlamenter demokrasiye geçiş ile ilgili hep beraber oturalım konuşalım. Buna varız.” açıklamasında bulundu.

Akşener, ‘3. ittifak’ tartışmaları için de “Bizim yapmamız gereken Millet İttifakı’nı büyütmek. 3’üncü ittifakı doğru bulmuyorum. CHP’nin, DEVA’nın, Gelecek’in, Demokrat Parti’nin, Saadet’in ve İYİ Parti’nin birlikte bir sistem içerisinde olmasının doğru olacağına inanıyorum. Bu kişisel fikrim. HDP’nin ayrı girmesi gerektiğine inanıyorum. Bu da benim kişisel fikrim” dedi.

‘MİLLET’E İKİ YENİ SAĞ PARTİ DAHA

Akşener, Millet İttifakı’na gireceği iddia edilen partilere ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunup, “Deva ve Gelecek Partileri var, Saadet Partisi fena gitmiyor. Muhtemelen yarın bir işbirliği olacak gibi gözüküyor. DEVA ve Gelecek Partisi’nden bahsediyorum. Böyle baktığınız zaman Cumhur İttifakı adayının seçilmesi mümkün görünmüyor” demişti. Akşener’in bu sözlerine Deva Partisi ve Gelecek Partisi yöneticilerinden ise “konuşmak için şimdi erken” yanıtı gelmişti.

SEDAT PEKER’İN KONUŞMALARI: İŞ KÖTÜ

Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin ise “Çok vahim. Rezalet. Bu iç içe geçmişlik, hele kokain meselesi. Bir devletin derini, sığı olmaz. Bir devlet, devlettir; kanundur, hukuktur, demokrasidir, kurumdur ve kurallardır. Bir savcının şu ana kadar harekete geçmemiş olmasına da baktığınız zaman iş kötü. Batı bunu nasıl görecek? Yabancı sermaye bu ülkeye gelir mi? Çin’e ümit bağlıyorlar. Çin’in bugüne kadar gittiği her yerde yaptığı tek şey talan etmek.” dedi.