Akşener'den Türkkan açıklaması: Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil

Meral Akşener, bir yurttaşa ettiği küfür kameralara yansıyan Lütfü Türkkan'a ilişkin açıklama yaptı. Akşener, "Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil." dedi.

Akşener'den Türkkan açıklaması: Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yurttaşa ettiği küfür kameralara yansıyan Lütfü Türkkan’a ilişkin açıklama yaptı. Akşener “Bizi sahadan çekmek istiyorlar” dedi. Grup Başkan Vekilliği’nden istifa eden Türkkan’ın yerine ise Samsun Milletvekili Erhan Usta seçildi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bir yurttaşa ettiği küfürlerin ortaya çıkmasının ardından tepki toplamış ve ardından yayımladığı bir video ile özür dilemişti. Türkkan, kendisine yönelik tepkiler sonrasında Akşener’in de talimatıyla Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, konuya ilişkin “Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Vatandaşla diyaloglarınızda soğukkanlılığınızı koruyun, öfkenize mağlup olmayın. Gündemi değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.