Akşener: Senin sözünün bir kıymeti kalmadı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündemi değerlendi.

Akşener: Senin sözünün bir kıymeti kalmadı

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Akşener AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘helallik’ istemesine tepki gösterdi. Akşener, “Babalar intihar ederken iktidardakiler yüzsüzce gökyüzüne bakıp ıslık çalıyorlar. Bunca haramın ortasında bir de utanmadan milletinden helallik isteyecek kadar yüzsüz. Sayın Erdoğan yeter artık, milletimizin yakasından düşün artık! Çileyi reva gördüğün bu milletten hangi yüzle helallik istiyorsun kardeşim. Ayıptır, günahtır” dedi.

Akşener’in konuşması şu şekilde:

“ADI TAM KAPANMA AMA ŞEHİRLERDE TRAFİK VAR”

“Ben yaptım oldu zihniyeti yüzünden milletimiz zor günler geçiriyor.

Pandeminin başından bu yana bilim insanları uyardı, vatandaş uyardı, biz hepimiz uyardık dinlemediler. 3 haftalık tam kapanmanın zorunlu olduğunu bir türlü kabul etmek istemediler. Nihayetinde lebalep kongreler bitip vaka sayıları tavan yapınca Ramazan ayında adını tam kapanma koydukları tuhaf bir uygulamaya gittiler.

Adı tam kapanma ama şehirlerde trafik var, sokaklarda insanlar var.”

HELALLİK YANITI

“Her zorlu süreçte olduğu gibi bu süreçte de devletin kurumlarının gücünün hissedilmediği bu boşlukta tek başımıza kaldı.

Türkiye’nin zor günde vatandaşının yanında olacak gücü ve kaynağı var. Mesele bu kaynakları kimin için kullandığınız. Mesele bir kaynak meselesi değil bir tercih meselesi.

Babalar intihar ederken iktidardakiler yüzsüzce gökyüzüne bakıp ıslık çalıyorlar.

Bunca haramın ortasında bir de utanmadan milletinden helallik isteyecek kadar yüzsüz. Sayın Erdoğan yeter artık, milletimizin yakasından düşün artık! Çileyi reva gördüğün bu milletten hangi yüzle helallik istiyorsun kardeşim. Ayıptır, günahtır.

Dün çiftçiye terörist diyordun bugün helallik istiyorsun. Ekmeği haram ettiğin işçiden helallik alamazsın. Hayalleri haram ettiğin gençten helallik alamazsın.

Siftahı haram ettiğin esnaftan helallik alamazsın. Yazmayı haram ettiğin gazeteciden helallik alamazsın. Düşünmeyi haram ettiğin akademisyenden helallik alamazsın.

Böyle yüzsüzlük, böyle utanmazlık, böyle terbiyesizlik olmaz!

Ama illa ki helalleşmek istiyorsan ben sana yolunu söyleyeyim. Siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallik alacaksın önce aziz milletimizin önüne sandığı getireceksin helalliği öyle isteyeceksin. Sandığı getireceksin, milletimiz sana ne diyecek göreceksin.”

“SENİN SÖZÜNÜN Bİ KIYMETİ KALMADI”

“Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçince zengin olacaktık. Marketi geçtim, pazarda fileyi doldurmak bile hiç bu kadar zor olmamıştı.

AYM’nin anayasayı uygulatması yasak, kadına yönelik şiddetin her türlüsü tartışmaya açık ama İstanbul Sözleşmesi yasak. Muhalefetsen 128 milyar dolar nerede diye sormak yasak, kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanı soruşturmak yasak. Vatandaşı patates soğan kuyruğuna sokmak serbest, ucuz ekmek büfesi açmak yasak, açarsan yakarlar ona göre!

Sokağa çıkmak yasak, okula gitmek yasak, turist değilsen soluduğun hava bile yasak. Lebalep kongreler serbest ama milli bayramlarımız yasak. İşte size Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının verdiği büyük mücadele. Yasakların doyasıya yaşandığı bir Türkiye.

Bir siyasetçi için en kötüsü sözünün kıymeti kalmamasıdır. Geldiğiniz noktada da senin sözünün de bir kıymeti kalmadı. Siyasetçi milletine projelerini anlatır, vaatte bulunur. Vaatlerini gerçekleştiremezse de çıkar özür diler. Bütün yanlışlarına ve eksiklerine rağmen istifini bozmayandan siyasetçi olmaz, devlet insanı hiç olmaz. Böyle devlet yönetilmez.

İlk seçimden sonraki muhalefet kariyerinizde sana ve arkadaşlarına şimdiden başarılar diliyoruz.”