Akşener: Erdoğan'ın siyasi kumaşını hep iyi bulmuşumdur, ancak Saray'a girince değişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Siyasi kumaşını hep iyi bulmuşumdur. Sokağı dinleyen, bilen bir insan olduğunu görmüşümdür. Ancak Saray’a girdiğinden sonra değişim oldu" dedi.

Akşener: Erdoğan'ın siyasi kumaşını hep iyi bulmuşumdur, ancak Saray'a girince değişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV’de Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu ve Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtladı.

Akşener’in konuşmalarından özetler şöyle:

“ONLAR ET TIRNAK OLDU, BİZİMKİSİ İŞ BİRLİĞİ”

“Sayın Bahçeli ile Sayın Erdoğan’ın birbirine söyledikleri kavgada söylenmez. İş çirkinleşti, derinleşti. Sonra bir gün bir şey değişti, her şey değişti ve bu iki insan yan yana geldi. Et tırnak oldular. Birliktelik kurdular.24 Haziran’da 4, 31 Mart’ta 2 partiyiz. Biz bugüne kadar hiçbir zaman et ve tırnak olduk demedik. Siz seçmenlerin talepleri üzerine bir işbirliği yaptık. Et tırnak, mezara kadar laflarının uçuşmadığı, seçmenlerin talebi üzerine yapılan bir işbirliği.. Eylemler üzerinden, söylemler üzerinden eleştirmenin ötesinde bazen çarparım ama ailesini, karakterini, şusunu busunu karıştırmamışımdır. Öyle et tırnak işinden öyle bir hale büründü ki sayın Kılıçdaroğlu linçe uğradı. Yumruk atan adamı neredeyse türbe haline getirdiler. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında oturan sayın Erdoğan tarafından ana muhalefet partisi genel başkanı geçmiş olsun diye aranmadı.”

“BUMERANGDIR”

Ben sayın Süleyman Soylu’yu Selçuk Bey için göreve davet ettim. Abdülhamit Gül’ü unutmuşum. Sonra sayın Davutoğlu’nun bir konuşmasını dinledim. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göreve davet etti. Daha iyiydi. Balık baştan kokar. Bizler, farklı yollardan iyi şeyler yapacağımızı söylüyoruz. Projeler üzerinde, söylem üzerinden seçmenleri ikna etmek tavrına gelmediğimiz sürece bu çirkinler, bu pislikler, bu alçaklıklar devam edecek. Bunlar bir bumerangdır. Sayın Erdoğan’ın yanında bugünkülerin hiçbiri yoktu. Rıza Akçalı Bey vardı, Nevzat Ercan vardı. Biz o zaman DYP milletvekiliydik. Ağır bir beyanatta bulunduk. 7’şer bin lira tazminat ödedik, bu yanlış dediğimiz için ama bizi döven olmadı. Mahkemeye verildik ve tazminat ödedik. Bugün siyasetçiler ve gazeteciler dövülüyorsa, ana muhalefet partisi lideri linç ediliyorsa, kimse yanında olmaz.

“DUYDUM Kİ BİDEN’LA YAKIN ARKADAŞLARMIŞ”

Bizleri de Biden’cı diye suçluyorlar, onlar Trump’çıydı. Biden seçilince ben Erdoğan’ın ağzından duydum ki yakın arkadaşlarmış. Hastalanınca sayın Erdoğan’ı ziyaret etmiş. Oradan da bir talep olduğu kesin. Bu ekonomideki yapısal reform ihtiyacı had safhada.Güven unsurunun, liyakatin ortadan kaldırıldığı, ilan edilmiş kuralların sürekli değişmediği, kurumların yeniden itibarlı hale getirildiği birçok konuda, başta TBMM olmak üzere reforma ihtiyacı var. Reformu buralar, üst akıl talep ediyor. Bu sürdürülebilir olmaz. Üst akılla kadar kendiniz buna ihtiyaç var derseniz, o reformlar olur.

“ERDOĞAN’IN KUMAŞINI HEP İYİ BULMUŞUMDUR”

Zihniyeti değiştirmek için partili Cumhurbaşkanlığını kaldırmamız gerekiyor. Her şey, bir kişinin iki dudağı arasında sıkışmamalı. Merkez Bankası başkanı değişti, biri dediğini yapmadı, ötekisi her dediğini yaptı. Kayınpeder sebep, damat sonuçtu. Bir ucube sistem var. Bu parlamenter sistemi sunduğumuz zaman artık anketlerde sorulmuyordu. Biz büyük bir cesaret ile bu işin tutmadığını, buraya tekrar geçmek anlamında, eksiğinin ve gediğinin tamamlanması durumunda. Çocuklarımızın hayat talepleri çok farklı şu anda. Eskiye dönmekten bahsetmiyorum. Ben Erdoğan’ın siyasi kumaşını hep iyi bulmuşumdur. Sokağı dinleyen, bilen bir insan olduğunu görmüşümdür. Ancak Saray’a girdiğinden sonra değişim oldu. Saray’ın yarattığı bir tesir var.”