Akşener: Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var, ciddi bir devlet krizi var

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var. Çok uzun zamandır bizim dış politikadaki her işimizin iç politikanın ana malzemesi edildiği, ciddi bir devlet krizi var" açıklamasında bulundu.

Akşener: Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var, ciddi bir devlet krizi var

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı programda “Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var.” açıklamasında bulundu.

Karar TV’de Gündem Özel programına konuk olan Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, ABD tarafından yapılan, Osman Kavala’ya yönelik açıklamanın Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlı olduğu açıklamasına değinerek şunları söyledi:

“Bugün Amerikan Büyükelçisi ile başlayan, arkasından diğer büyükelçilerin devreye girdiği 41 maddeye uygun davrandıklarını teyit ettiler. Bunu ‘Biz yanlış iş yapmadık kardeşim’ diye okuyabilirsiniz. ‘Uluslararası bir sistemin sonuçlarını söyledik’ diye olabilir. Erdoğan’ın esip gürleyip yerine getirmemesine baktığımız zaman ise, Türkiye’nin dış politikasında hatalı da olsa gereğini yaparsınız. ‘Vururum ha, taş atarım ha’ diye ilan ede ede bir dış politika anlayışı olması mümkün değil. Bu şahsım devletidir. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği bir durumdur.”

“Elçileri savunmuyorum. Asıl iğrenç olan, vahim olan, şahsa göre ‘bugün geliyor ha’ denmesidir” diyen Akşener “Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var. Çok uzun zamandır bizim dış politikadaki her işimizin iç politikanın ana malzemesi edildiği, ciddi bir devlet krizi var” ifadelerine yer verdi.

Akşener, ‘Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin ise “Sayın İmamoğlu ve Yavaş, Millet İttifakı’nın belediye başkanları. Bu arkadaşlarımızın ita-amiri Kılıçdaroğlu. Her iki arkadaşımızı öneren Kılıçdaroğlu. Onlar CHP’nin belediye başkanları. Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterdiğinde biz ‘hayır’ demeyiz” açıklamasında bulundu.