AKP’nin “Yeni Türkiyesi”: Yurt yok, iş yok, gelecek yok!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Taşıyla, toprağıyla yağmaya ve talana açılan ülkemizde şimdi de gençliğin geleceğine ipotek konulduğu açıktır. Asıl öğrencileri yurtsuz ve sokakta bırakan AKP iktidarının yatacak yeri yoktur!" denildi.

AKP’nin “Yeni Türkiyesi”: Yurt yok, iş yok, gelecek yok!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üniversite öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin bir açıklama yaptı.
Emekçi çocuklarının, bir eli yağda bir eli balda olan patronlar ve itibarından bir türlü tasarruf edemeyen AKP iktidarı yüzünden bugün sokakta olduğu belirtilirken, öğrencileri yurtsuz ve sokakta bırakan AKP iktidarının yatacak yeri olmadığı vurgulandı.

“AKP’nin “Yeni Türkiyesi”: Yurt yok, iş yok, gelecek yok!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin geleceği olduğu söylenen üniversite öğrencileri yurt sayılarındaki yetersizlik ve fahiş barınma ücretleri yüzünden sokakta kalmıştır.

Aileleri asgari ücretle geçinmeye çalışan ya da işsizlikle boğuşan emekçi çocukları, bir eli yağda bir eli balda olan patronlar ve itibarından bir türlü tasarruf edemeyen AKP iktidarı yüzünden bugün sokaktalar.

Ülkemiz gençliğinin geleceği, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın şatafatına, AKP’lilerin aldıkları üçer beşer maaşlara ve huzur haklarına, ortadan kaybolan 128 milyar dolara, Türkiye’nin kamusal zenginliklerinin sermayeye peşkeş çekilmesine kurban edilmiştir.

Taşıyla, toprağıyla yağmaya ve talana açılan ülkemizde şimdi de gençliğin geleceğine ipotek konulduğu açıktır.

Asıl öğrencileri yurtsuz ve sokakta bırakan AKP iktidarının yatacak yeri yoktur!”