AKP'nin yeni MKYK üyeleri kimlerden oluşuyor?

Yeni listede, AKP Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal ve mevcut MKYK üyesi olan AKP’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da yer almadı.

AKP'nin yeni MKYK üyeleri kimlerden oluşuyor?

Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonuna ilişkin bilgiler verdiği AKP 7. Olağan Kongresi’nde partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu da oluştu.

50 olan asıl üye sayısı 75’e, 25 olan yedek üye sayısı da 35’e çıkarıldı. AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da listede yer alıyor.

Oy pusulasında, AKP üst düzey yönetiminde yer alacağı söylenen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın olmaması dikkati çekti.

Yeni listede, AKP Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal ve mevcut MKYK üyesi olan AKP’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da yer almadı.

Kongreye tek listeyle girildiği için kongre sonunda mevcut aday listesi kesinleşmiş ve yeni MKYK bu listeye göre şekillenmiş olacak.

21 İSİM LİSTE DIŞI

Açıklanan yeni MKYK listesinde, önceki dönemde yer alan 21 isim giremedi.

Bu isimler şöyle:

Ahmet Arslan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Cevdet Yılmaz
Erol Kaya
Eyüp Özsoy
Gökçen Özdoğan Enç
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Mehmet Akif Kalaycı
Metin Yavuz
Mustafa Ataş
Mahmut Atilla Kaya
Osman Nuri Gülaçar
Tuğba Işık Ercan
Yavuz Subaşı
Zehra Taşkesenlioğlu Ban

İYİ PARTİ’DEN AKP’YE

İyi Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal AKP’nin 7’nci Olağan Kongresi’nde MKYK listesinde yer aldı. Çokal asil listede yer alırken Akkal ise yedek listede yer alıyor.

BİNALİ YILDIRIM’IN YENİ GÖREVİ

MKYK’ya yeni giren isimler arasında eski Meclis Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yer alması dikkat çekti. Yıldırım’ın tüzük değişikliği ile 2’ye çıkacak genel başkanvekilliği koltuğuna getirilmesi bekleniyor.

MKYK’ya değişikliklerle birlikte giren 47 yeni isim şunlar oldu:

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böğürlen, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emre Ete, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Hasan Sert, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Menderes Türel, Metin Külünk, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Mücahit Birinci, Nurcan Dalbudak, Ömer ileri, Özlem Zengin, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuğba Varol Çokal, Türk İslam Karakoç.