AKP'nin Türkan Saylan kini: Biz çoğunluk olduğumuz sürece ismi yaşatılmayacak

İBB AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Türkan Saylan'ın adının bir sokağa verilmesi talebini engellemekteki "kararlılık"larını "AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır" diyerek açıkladı.

AKP'nin Türkan Saylan kini: Biz çoğunluk olduğumuz sürece ismi yaşatılmayacak

AKP Fethullahçılar ile birlikte hasta yatağında dahi hedef aldığı, gericiliğe karşı mücadelenin önemli isimlerinden Türkan Saylan’a karşı saldırganlığını Saylan’ın ölümünden 12 yıl sonra da sürdürüyor.

AKP’nin sözkonusu “kindar” tutumunu gösteren son örnek, İBB Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminin yapıldığı toplantıda ortaya çıktı.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen oturumda, İBB CHP Meclis Üyesi Murat Cirav tarafından Türkan Saylan’ın isminin bir yıldır bekletilerek bir sokağa verilmemesi gündeme getirildi. Cirav, bunun nedenini sordu.

İBB AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise yanıtında, Saylan’ın “toplumun ortak değerlerini böldüğünü” öne sürerek “Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir.  Hiç lafımızı esirgemiyoruz. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” ifadelerini kullandı.