"AKP'nin saldırıları gençliğe sökmez, gözaltıları serbest bırakın!"

TKH Gençliği, rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'nun dün Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto edilmesine karşı bugün çok sayıda öğrencinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı dün üniversitede eylem yapan öğrencilerin bu sabah evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmasına ilişkin TKH Gençliği’nden bir açıklama geldi.

Eyleme katıldığı gerekçesiyle ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade eden TKH Gençliği açıklamasında, “AKP, gençlikle uğraşmayı bırakıp, Melih Bulu’yu da alıp defolup gitmelidir!” denildi.

Yapılan açıklamada, “Dünkü çatışma ortamı ve bugün yaşanan ev baskınları AKP’nin başı sıkıştığında devreye soktuğu bir koz olarak görülmelidir.” denilirken, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı ve meşru mücadelesi, bu yollar ile marjinalize edilmeye ve hedefinden saptırılmaya çalışılmaktadır. Bu oyuna gelmeyecek, AKP’li rektör Melih Bulu’ya karşı duruşumuzu devam ettireceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Gençlik tarafından, “AKP’nin saldırıları gençliğe sökmez, gözaltıları serbest bırakın!” başlığıyla yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı, dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tepkilerini dile getirdi.

Rektörlüğün mühürlenmesi ve forumla devam eden eylemlilik süreci, polisin öğrencilere yönelik saldırısı sonucu farklı bir düzleme geçmiş, AKP usta olduğu korkutma ve sindirme hamlelerini hayata geçirmeye başlamıştır.

Bugün sabah saatlerinde eyleme katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda öğrencinin evine baskın düzenlenmiş ve öğrenciler gözaltına alınmıştır.

Dünkü çatışma ortamı ve bugün yaşanan ev baskınları AKP’nin başı sıkıştığında devreye soktuğu bir koz olarak görülmelidir. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı ve meşru mücadelesi, bu yollar ile marjinalize edilmeye ve hedefinden saptırılmaya çalışılmaktadır.

Bu oyuna gelmeyecek, AKP’li rektör Melih Bulu’ya karşı duruşumuzu devam ettireceğiz!

Eyleme katıldığı gerekçesiyle ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır!

AKP, gençlikle uğraşmayı bırakıp, Melih Bulu’yu da alıp defolup gitmelidir!”