AKP'nin patates şovunun altından da rant çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile üreticilerin elinde kalan ve halka dağıtılmak için alınan patateslerde alım önceliğinin AKP'ye yakın üreticilere verildiği ortaya çıktı.

AKP'nin patates şovunun altından da rant çıktı

Geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile üreticilerin elinde kalan patateslerin satın alınıp dağıtılması yönündeki kararın altından da siyasi rant olduğu ortaya çıktı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis’te yapmış olduğu basın toplantısında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından patatesler satın alınırken AKP’ye yakın üreticilere öncelik tanındığını açıkladı. Gürer “Böyle giderse çuvallanmış ürünler güneşi gördüğü için filizlenecek ve çürüyecek. Geri depoya da konulamaz. Siyasi ayrım yapılmadan tüm ürünler bir an önce alınmalı” dedi.

AKP’li belde başakanının bir sonraki gün kimin patatesi alınacağını ve hatta hangi kamyonla gideceğini sosyal medya hesabından duyurduğunu söyleyen Gürer, “Patates alımına bile siyasetin sokulması anlaşılır bir durum değil. Partiyle bağı olan, belde başkanı, il genel meclisi üyesi ve ilçe başkanıyla ilişkisi olan üreticilerin patatesleri alınıyor. Diğerleri çuvallanmış şekilde bekletiliyor. Mübarek Ramazan ayında bile siyasi ayrım yapılması akla zarar. Ayrımcılığa gidilmeden üreticilerin patatesi bir an önce alınmalı” ifadelerini kullandı.