AKP'nin kongreleri gerçekleşti şimdi gündemde 'yeni tedbirler' var!

AKP'nin kongreleri sonrası, kongrelerin toplandığı illerde vaka artıları yaşanırken; AKP kongrelerini sürdürmüş, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise kalabalık kongrelerden dolayı partililerine teşekkür etmişti.

AKP'nin kongreleri gerçekleşti şimdi gündemde 'yeni tedbirler' var!

AKP’nin Karadeniz’deki kalabalık kongreleri salgının sürdüğü Türkiye’de tepkiyle karşılanmış, vaka artışları peşi sıra kongreleri takip etmişti. AKP’nin kongreleri sonrası, kongrelerin toplandığı illerde vaka artıları yaşanırken; AKP kongrelerini sürdürmüş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise kalabalık kongrelerden dolayı partililerine teşekkür etmişti.

Son olarak Ankara’da toplanan büyük kongrede Türkiye’nin bir dizi ilinden gelen kalabalıklar sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmaksızın bir araya getirilmişti.

İki haftada bir olağan toplantısını yapan kabine, yarın Erdoğan başkanlığında Külliye’de toplanacak. Kabinenin ana gündemini ise koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler oluşturacak.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, kabine değişikliği beklentisi sürerken gerçekleştirilecek toplantının ana gündem maddesini koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler oluşturacak.

Bilim Kurulu’nun 25 Mart’ta yaptığı toplantının çıktılarının masaya yatırılacağı toplantıda, günlük 30 bin sınırına dayanan vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken adımlar değerlendirilecek; Türkiye’nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi başlıklar ele alınacak.