AKP'nin kayyum rektörü Melih Bulu yineledi: Asla istifayı düşünmüyorum

Boğaziçi Üniversitesi'ne Erdoğan'ın rektör olarak atadığı Melih Bulu canlı yayında, "Asla istifayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

AKP'nin kayyum rektörü Melih Bulu yineledi: Asla istifayı düşünmüyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolar devam ederken, Bulu’dan yeni bir açıklama daha geldi.

AKP’nin kayyum rektörü Melih Bulu, gelen tüm tepkilere rağmen istifa etmeyi düşünmediğini bir kez daha tekrarladı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Bulu, “Asla istifayı düşünmüyorum” dedi.

Açıklamasında, “Boğaziçi’ni dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum” diyen Bulu bu yüzden asla istifayı düşünmediğini aktardı.

Bulu’nun açıklamaları şöyle:

BOĞAZİÇİ’Nİ İLK 100’E SOKACAKMIŞ

” Boğaziçi’nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi’ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, dört sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi’ni de ilk 100’e sokmak için elimden geleni yapacağım.

Boğaziçi’nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakları vardır. Ben de rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Başkalarının haklarını suiistimal eden bir noktaya geldiği zaman ben de elimden geldiğinde engel olmaya çalışıyorum. Boğaziçi’nde bazı gruplar protesto kültürünü aşırıya götürdüler.

Rektörlük binasının üç tane kapısı abluka altına alınarak içeride çalışanları saat 9’a kadar dışarı çıkmaları fiili olarak engellendi. Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Uyarılmalarına rağmen abluka kalkmadığı için bununla ilgili bir tedbir almak sorumluluğu doğru. Bütün olay bundan ibaret.”