AKP'nin 'kardeş' ülkeleri ABD ve İngiltere

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki durumu değerlendirirken ABD ve İngiltere'den "kardeş ülke" diye söz etti.

AKP'nin 'kardeş' ülkeleri ABD ve İngiltere

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cihadçı Taliban güçlerinin başkent Kabil’i ele geçirmesi sonrasında verdiği mesajları “olumlu bulduklarını” söyledi.

Ürdün’de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğu sürdürdüklerini” belirterek, “Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz. Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Afganistan’da gelişmelerin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek ülkeden ayrılmak isteyenlerin güvenli şekilde ayrılması için gereğini yaptıklarını” kaydetti.

“ABD VE İNGİLTERE KARDEŞ ÜLKE”

Türkiye’nin havaalanında güvenlik ve yönetimi üstlendiğini hatırlatan Çavuşoğlu, “Orada ABD ve İngiltere gibi bazı kardeş ülkelerin de askeri güçleri var. Burada 1-2 gün içinde güvenlik tamamen tesis edildikten sonra tahliyelerin yapılması devam edecek. Biz Türkiye olarak sadece kendi vatandaşlarımızın değil, diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesine de yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.