AKP'nin kalesi Konya'da esnaf sokağa indi

Konya’da kafe işletmecileri, polis ve zabıta tarafından canlı müzik yaptıkları gerekçesiyle işletmelerine yazılan cezalara tepki göstererek dün akşam saatlerinde sokağa çıktı.

AKP'nin kalesi Konya'da esnaf sokağa indi

Konya’da kent merkezinin en işlek bölgesi olan Zafer Meydanı’ndaki kafe sahipleri ve çalışanlar canlı müzik yaptıkları için polis ve zabıta ekipleri tarafından işletmelerine sürekli ceza kesildiğini belirtti. Duruma tepki göstermek için gece saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 50 esnaf açıklama yaptı.

’10 GÜNDÜR HER GÜN GELİP ÜZERİMİZDE BASKI UYGULUYORLAR’

Burada konuşma yapan bir kafe sahibi, korona virüsü salgınından dolayı zor günler geçirdiklerini ve borç yükü altında ezildiklerini söyledi. Son 2 aydır işletmelerini açtıklarını ancak bu seferde canlı müzik yaptıkları için polis ve zabıta tarafından baskı gördüklerini belirtti. Yetkililere seslenen esnaf şöyle konuştu:

“2 yıla yakındır pandemi ile mücadele ediyoruz. Süreç içerisinde devletin ve makamların aldığı tedbir ve kurallara uyduk. İş yerlerimizin açılması 2 aya yakın oldu. Hepimiz maddi olarak çöküş yaşadık. Aynı zamanda yüklü miktarda borç içerisindeyiz. Buna rağmen emniyet ve zabıta ekiplerinin ortak uygulamalarıyla hepimize müzik yayını yaptığımızdan dolayı ceza kesiliyor. 10 gündür de her gün gelip üzerimizde büyük bir baskı uyguluyorlar. Biz kafe esnafı olarak 15 seneye yakın bir süredir müzik yayını yapıyoruz. Şu an canlı müzik yaptığımız için iş yerlerimizin ruhsat iptali ile karşı karşıyayız. Tüm müzik severlerin ve halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz.”

YÜRÜYEN ESNAFA POLİS ENGELİ

Açıklamanın ardından Zafer Meydanı’nda ıslık ve alkışlar eşliğinde yürüyen esnafa polis engel oldu. Polise sıkıntılarını anlatan esnaf grubu daha sonra dağıldı