AKP'nin hamasetine TKH Gençliği'nden yanıt: Hak istemek teröristlik oldu!

Memleketi Yozgat'ta konuşan Fuat Oktay, artan kira fiyatları ve yurt eksikliği nedeniyle haklarını arayan gençleri "teröristlik"le itham edince TKH Gençliği'nde yanıt geldi.

AKP'nin hamasetine TKH Gençliği'nden yanıt: Hak istemek teröristlik oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “barınma konusu bahane edilerek öğrenciler üzerinden bir oyun sahnelenmek istendiğini” iddia etti. Oktay’ın açıklamalarında, “Barınma konusu bahane edilerek öğrenciler üzerinden oyun sahnelenmek isteniyor.” ifadelerini kullanması üzerine TKH Gençliği’nden bir yanıt geldi.

Yapılan açıklamada, haklarını arayan öğrencileri ‘bedavacı’ ilan eden zihniyet ile ‘terörist’ ilan eden zihniyetin birbirinin ürünü olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Dün ‘Yurtlarda bedava kalmak istiyorlar’ diyen piyasacı anlayış ile bugün gençliği terörist ilan eden anlayış birbirinin aynısıdır. Korkularıysa bu harami saltanatının yıkılmasıdır!” denildi.

“Hak istemek teröristlik oldu! AKP’nin hamasetine memleketin karnı tok!” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

“Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen bir törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gençliğin barınma hakkı için verdiği mücadeleyi terör ile “bağdaştırarak” AKP’nin güçsüzlüğünü, korkularını ve gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Toplum nezdinde meşruluğunu yitirmiş olan AKP, her başı sıkıştığında terör söylemine sığınmakta ve gelinen noktada gençliğin, en temel hak olan barınma hakkına sahip çıkmasını dahi gayri meşru ilan ederek kendini kurtarma derdindedir.

Gençliği hayata borçlu başlatan; yetmezmiş gibi parklarda yatmaya mahkum eden, bir gece vakti yurt kapısının önüne koyan, fahiş fiyatlı yurt ve evlere itenleriyse hem biz hem de emekçi halkımız gayet iyi tanımaktadır.

Diğer yandan yurt açmaktan bahseden, enflasyondan bihaber şekilde burs ve kredilere zam yaptığını söyleyerek kendini aklamaya çalışan AKP; bu kirli oyunlarla artık kendi tabanını dahi konsolide edemez! Verilerle beraber AKP’nin gerçek yüzü de ortadadır!

Dün “Yurtlarda bedava kalmak istiyorlar” diyen piyasacı anlayış ile bugün gençliği terörist ilan eden anlayış birbirinin aynısıdır. Korkularıysa bu harami saltanatının yıkılmasıdır!

Asıl suç, temel hakları gasp eden, gençliği parklarda yatmaya mahkum eden bu düzenin savunuculuğuna soyunmaktır!

Asıl terör örgütlerinin “düşüncelerine” sahip olanlar, gençliği hapsettiğiniz gerici tarikat ve cemaatlerdir!

Gençlik olarak sermaye düzenine ve onun temsilcisi AKP’ye boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyoruz! Kimin meşru ve haklı olduğu ortadadır!

Bizlere barınma, ulaşım, sağlık gibi en temel hakları dahi sunamayan bu düzene karşı insanca bir yaşam için Sosyalist Türkiye mücadelesini yükseltelim!

TKH Gençliği”

https://twitter.com/GenclikTKH/status/1444736255938416641?s=20