AKP'nin barosundan Özlem Zengin açıklaması: Kınıyoruz

İstanbul 2 No'lu Barosu, bir üyesinin AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik yaptığı "Bacım bıktık sizden, Müslümanları temsil etmiyorsunuz" paylaşımı ve bununla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

AKP'nin barosundan Özlem Zengin açıklaması: Kınıyoruz
Avukatların karşı çıkmasına karşın AKP ve MHP iş birliğiyle geçen ‘çoklu baro’ yasasıyla kurulan İstanbul 2 Nolu Barosu, üyeleri olan bir avukatın AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e yönelik “Bacım bıktık sizden, Müslümanları temsil etmiyorsunuz” şeklindeki paylaşımı üzerine açıklama yaptı.

Barodan yapılan açıklamada, “14 Mart’ta baro üyesi bir avukatın kendi sosyal medya hesabından Özlem Zengin hakkında yakışıksız ifadeler içeren bir mesaj paylaştığı” ve “Cumhuriyet gazetesi ile Milli Gazete’de, Zengin ve barolarının hedef gösterilerek bu mesajın kamuoyunda İstanbul 2 No’lu Barosu tarafından yapıldığı algısı oluşturulduğu aktarılan açıklamada, yanıltıcı ifadeler kullanılarak bu görüşlerin baro tarafından destekleniyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığı” belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İstanbul 2 No’lu Barosunun üyesi bulunan meslektaşın kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım sebebiyle milletvekilimiz Sayın Özlem Zengin’e yapılan yakışıksız ifadeler içeren paylaşım kullanılarak Cumhuriyet gazetesi ve Milli Gazete tarafından hem Baromuz hakkında yapılmaya çalışılan kirli tezviratı hem de yanıltıcı yayımları şiddetle kınıyoruz. İstanbul 2 No’lu Barosu paylaşımlarını kendi kurumsal web sitesinden ve kendi kurumsal adını taşıyan sosyal medya hesaplarından yapmaktadır. Baromuz adına sınırlı olarak bilgilendirme mesajları hariç hiçbir zaman kişisel paylaşım yapılmamaktadır. Baromuz olarak ilgililer hakkında gerekli tüm yasal müracaat haklarımız kullanılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul 2 No’lu Barosu’nun Bakırköy Adli Yardım Sorumlusu Avukat Akif İstiklal Emre, Ayasofya ‘Baş İmamı’ Mehmet Boynukalın’ın ‘kadın cinayeti’i kavramını eleştiren sözlerini Twitter hesabından paylaşıp Özlem Zengin’e seslenerek “Bacım senden ve senin gibilerden bıktık artık. Siz kimseyi, hiç bir Müslümanı, temsil etmiyorsunuz. Hadi Mehmet Boynukalın hocamızı bırakın başka yerde nifak çıkarın” ifadelerini kullanmıştı.