AKP'nin 28 Şubat planı

Tuncay Mollaveyisoğlu, tekrardan gündeme gelen ve tutuklamaları dahi olan 28 Şubat Davası ile ilgili AKP'nin kurmayı düşündüğü dengeye dair önemli bir yazı kaleme aldı.

AKP'nin 28 Şubat planı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, AKP’nin seçimlere giderken Saadet Partisi’ni yanına çekme planıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Mollaveisoğlu bugünkü yazısında, AKP’nin seçimlere giderken Saadet Partisi’ni yanına çekme planıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

28 Şubat davası üzerine 80 yaşın üzerindeki emekli generallerin cezaevine konulmasının ardından ittifak planının olduğunu öne süren Mollaveisoğlu, “Yeniden bir darbe edebiyatı dillerde… Saadet Partili seçmenin hafızasında kalan ‘Erbakan’ı darbe ile indirdiler’ sloganını yeniden hatırlatma girişimi…” diye yazdı.

Mollaveisoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

Her bir oyun önemi var.

Cumhur İttifakı, en iyi anketlerde bile yüzde 50’yi bulamıyor.

AKP her sıkıştığında oylarını konsolide edecek bir yargı kararına can simidi gibi sarılıyor.

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutuklanma sürecine; öncesi ve sonrasında yaşananlara bakın…

Açılım oyununda eli kanlı Abdullah Öcalan’a bile ‘güzellemeler’ yapanlar, siyasi pozisyon gereği Demirtaş üzerinden terör karşıtlığına soyundular…

Osman Kavala da bu iktidar ve yandaşlarına tepe tepe kullanacakları ‘dış güçler’, Soros masallarına zemin hazırladı…

‘En iyi ihraç ürününüz Türk ordusudur’ sözünü sanki Soros söylememiş, AKP de bu sözün gereğini yapmak için sanki çırpınmamış gibi bir hava içinde…

Hatırlayın;

FETÖ ile ortak oldukları dönemde istihbarat, Emniyet ve yargı üzerinden yapılan tüm kumpas, tuzak, yalan iftira bataklığı da yine AKP’nin korku iklimi yaratarak iktidarını sürdürme çabasıydı.

Şimdi Sedat Peker’in iddiaları, kevgire dönmüş sınırlar, sokaklarımızı işgal eden kaçak göçmenler, ekonomik kriz, yolsuzluklar, anayasal kurumların ortadan kalkması, gelecek kaygısı, içerde ve dışarda yanlış politikaların neden olduğu derin açmazlar…

Ve sonucunda eriyen oylar…

Umut olma özelliğini kaybeden, tersine kötü yönetimin, siyasi yozlaşmanın vitrini haline gelen iktidar yeni hikâye arıyor…

Pat! 28 Şubat tutuklamaları gündemde!

Yaşları 73 ile 89 arasındaki paşalar cezaevine gönderildi. FETÖ’nün elde ettiği delillere dayanılarak üstelik…

Yeniden bir darbe edebiyatı dillerde…

Saadet Partili seçmenin hafızasında kalan ‘Erbakan’ı darbe ile indirdiler’ sloganını yeniden hatırlatma girişimi…

Darbe yapıldığı söylenen Erbakan’ın bile ‘darbe’ demediği dönemin Milli Güvenlik Kurulu kararları…

Evet, her oyun önemi var… Saray çıkmazda…

Mesele Erbakan üzerinden Saadet seçmenine ulaşmak, hatıraları canlandırmak ise Erbakan’ın 2009 yılında yaptığı konuşma ile bitireyim:

‘Bu zihniyetleri nasıl oluyor da destekliyorsunuz arkadaşlar. Irak savaşında Meclis’ten tezkere geçmeyince ‘Dört bin sortiye müsaade ettik’ diyorlar. Türkiye’deki hava üslerinden kalkacaklar gidecekler, Irak’taki Müslüman yavruları, kardeşlerimizi imha edecekler. Bununla iftihar ediyorlar. Amerikan askerine dua ediyorlar. Bunları duymuyor musunuz yahu? Bu sözleri duyduğunuz halde, bu sözleri söyleyenlerin arkasından nasıl gidersiniz? Bu ne şuursuzluktur.'”