AKP'lilerin 'Kabe'ye saldırı' dedikleri resim aslında ne çıktı?

Fotoğrafın aslını soran yok...

AKP'lilerin 'Kabe'ye saldırı' dedikleri resim aslında ne çıktı?

AKP’nin kayyım rektör atadığı Boğaziçi Üniversitesi iktidarın hedefinde…

Boğaziçi üniversitesinde 4 kişinin gözaltına alındığı Bakan Soylu gece yarısı duyurmuş, ‘LGBT sapkınlığa’ izin vermeyeceğiz diye tepki göstermişti. Soylu’yu AKP sözcüsü Çelik ve Diyanet izlemişti.

Gözaltılara ve AKP’lilerin tepkisine eylemler sırasında üzerinde Kabe’nin resmi olduğu iddia edilen örtünün yere serilmesi gösterilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu görüntüye jet hızıyla soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan dolayı resen soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

ÜZERİNDE TEPİNİLİYOR, AMA NE OLDUĞUNU SORAN YOK

Boğaziçi Dayanışması adlı hesap, Twitter’dan söz konusu olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi en az bir arkadaşımız BİSAK’ın hedef göstermesi üzerine açılan savcılık soruşturması gerekçesiyle Güney Kapı’da gözaltına alındı. #BoğaziçiTeslimOlmayacak”

Öte yandan gözaltı sayısının üç olduğu aktarıldı. Sergiyi düzenleyen öğrencilerin İstanbul Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

 

Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” diye yazmıştı.

KABE DEĞİL ŞAHMERAN ÇIKTI!

Fakat sosyal medyada ortaya çıkan yeni fotoğraflar o çalışmada yer alan görselin Kabe olmadığını ortaya çıkardı. Görselde Kabe olarak aktarılan görselin Anadolu’da her evde fotoğrafı olan ilk günah fikriyle özdeşleşmiş Şahmeran olduğu aktarıldı.

Sergide söz konusu eserin altına konulan yazıda da bu konuya vurgu yapılarak, “Anadolu’da genelde kadınların evin başköşesine iliştirilmesi, erkek iktidarına karşı gizli bir alay ve başkaldırıdır” ifadeleri kullanıldığı aktarıldı.

İşte o görseller ve AKP’lilerin büyük yalanı: