AKP'li Yeşilyurt Belediye Başkanı kendi belediyesine malzeme satmış

Gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapılan Yeşilyurt Belediyesi Başkanı aile şirketine ihale verdiği iddialarını kabul etti.

AKP'li Yeşilyurt Belediye Başkanı kendi belediyesine malzeme satmış

Gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapan Yeşilyurt Belediyesinde bir skandal da belediye ihalelerinde yapıldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar ailesine ait olan Çınarlar Beton tarafından belediyeye malzeme temin edildiğini doğruladı.

İnsan kaçakçılığı tartışması sürerken Belediye Başkan Mehmet Çınar’ın aile şirketinin Yeşilyurt Top Söğüt Villaları ve park inşaatının beton işini aldığı ileri sürüldü.

Belediye Başkanı Çınar iddiaları doğrularken “Aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır” dedi. Ayrıca Çınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Söz konusu yayında bahsi geçen projeler Kamu İhâle Kanunu çerçevesinde yapılmış ihâleler sonucunda yasal yükleniciler tarafından yapılan işlerdir. Söz konusu işler nedeniyle kullanılacak malzemelerin seçimi konusunda şahsımın ve belediyemizin herhangi bir biriminin yönlendirmesi söz konusu olamaz! Söz konusu işler nedeniyle belediyemiz herhangi bir alım yapmamıştır. Kaldı ki bu, yapılan ihâle kapsamında mümkün de değildir. Şirketler kendi menfaatlerini gözeterek ticarî faaliyetlerini organize ederler. İlgili yüklenici şirketler de bu kapsamda hareket etmişlerdir. Belirtmekte fayda var ki aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır” ifadelerini kullandı.