AKP'li vekil, İklim Komisyonu'nda Cengiz'in 'maden talanı'nı savundu: Adam yatırım yapıyor

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda Mehmet Cengiz'in madencilik faaliyetlerini destekleyen AKP'li Pektaş, "Kusura bakmayın da yani alan adam da oraya yatırım yapıyor herhâlde, oraya şey yapmıyor." dedi.

AKP'li vekil, İklim Komisyonu'nda Cengiz'in 'maden talanı'nı savundu: Adam yatırım yapıyor

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplanan TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda AKP Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, ormanlık alanlarındaki madencilik faaliyetlerini destekledi.

Orman alanlarıyla ilgili tartışmada söz alan AKP Gümüşhane Milletvekilli Cihan Pektaş, “Maden çıkarmayacaksak, ithal mi yapacağız, ne yapacağız yani? Şu anda biz hâlâ daha alüminyum ithal eden bir ülkeyiz, biz daha hâlâ bakır ithal eden bir ülkeyiz, altın ithal eden bir ülkeyiz. Yani, kendi altınımızı, kendi bakırımızı, kendi alüminyumumuzu çıkarmasak ne yapacağız” dedi.

İyi Parti Mersin Milletvekilli Behiç Çelik, Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın dev kamu ihalelerinin değişmez ismi olan ve yolsuzluk operasyonları olarak adlandırılan 17- 25 Aralık sürecinde, halka ettiği küfürle hafızalara kazınan Mehmet Cengiz’e verilmesini hatırlattı. Birgün‘ün haberine göre, Çelik’in sözleri sonrası Pektaş, “Kusura bakmayın da yani alan adam da oraya yatırım yapıyor herhâlde, oraya şey yapmıyor.” dedi.

“MADENİ SAVUNACAKSANIZ YANLIŞ KOMİSYONDASINIZ”

CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan, Pektaş’ın konuşmalarına, “Cihan Bey, burası İklim Krizi Komisyonu, Enerji Komisyonu değil. Yanlış komisyondasınız. Maden doğaya düşman bir faaliyettir. Oradaki madeni savunacaksanız yanlış komisyondasınız” ifadeleri ile tepki gösterdi.