AKP'li Ünal: Öğrenciler eğer protesto yapacaklarsa bir hak olarak demokrasilerde çerçevesi bellidir. Hukuk dışı bir atama mı yapılmış, hayır

Anayasanın 18 yıldır tartışıldığını söyleyen Ünal, "Türkiye'nin, darbeciler tarafından yapılmış, yamalı bohçaya dönüşmüş bu Anayasayı değiştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

AKP'li Ünal: Öğrenciler eğer protesto yapacaklarsa bir hak olarak demokrasilerde çerçevesi bellidir. Hukuk dışı bir atama mı yapılmış, hayır

AKP’li Mahir Ünal, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak TRT Haber’de soruları yanıtladı.

Burada ilk olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestoları değerlendiren Ünal, “Siyasi noktada baktığımızda orada bazı siyasi partilerin temsilcilerinin orada olması en başından itibaren doğru değil. Öğrencilerin tepkileri varsa demokratik bir ülkede sorunların nasıl çözüleceği, sorun çözme mekanizmaları bütün demokrasilerde bellidir” dedi.

“Öğrenciler eğer protesto yapacaklarsa bir hak olarak demokrasilerde çerçevesi bellidir. Meselenin rektör olmadığını kendileri de zaten söylüyorlar. Hukuk dışı bir atama mı yapılmış, hayır. Yasal zeminde. Diğer üniversitelere yapılan atamalar gibi hukuki çerçevede atamalar yapılmış” ifadesini kullanan AKP’li Ünal, şöyle devam etti:

“Bunların hepsi tartışılır. Amaç sorun çözmekse bu sorunun nasıl çözüleceği demokrasilerde bellidir. Bir partinin il başkanı oraya gidip çoğunluğu öğrenci olmayan gruplarla eylem hazırlayım, meselenin provokasyona dönüşmesi, Kabe’ye dönük bir eylem orada gerçekleşti. İnsanlar bundan rahatsızlık duydular. Bundan rahatsızlık duyan Boğaziçi öğrencileriyle ilgili bir fişleme yapıldı. Öğrenciler üzerinden yürütülen bir provokasyon görüyoruz. Asıl öğrencilerin üzerinden ellerini çekmesi gereken CHP siyasi aklıdır. Meclis kürsüsünden bu ülkenin hakim ve savcılarına her türlü hakareti yaptılar. Ama bu ülkenin hakimleri önlerindeki yasaya göre karar veriyorlar. Yasaya göre 2 yılın altındaki suçlarda tutuklama yasağı getirildi. Bir kişinin tutuklanmaması onun terörle iltisaklı olmadığı anlamına gelmiyor.”

“CHP her şeyden önce Boğaziçi’nden elini çekmelidir, gençlerden elini çekmelidir. CHP’nin geçmişten beri yaptığı hep budur; sokak olaylarından medet ummak. Geçmişte Gezi olaylarında da aynı şeyi yaptılar” görüşünü dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

“CHP, iktidarla olan ilişkisinde ya zinde güçlerin ya ordunun, ya yargının ya da medyanın iktidara müdahalesi sürecinde her zaman provokasyon içerisinde oldu. CHP darbeci aklından hiç vazgeçmedi. Bugün artık devlet milletin devleti haline geldiği için orduya iktidara müdahale et diyen CHP, şimdi kahraman ordumuza satılmış diyor. Çünkü onlar yargı darbesi de yapamadıkları için aynı kelimeleri yargıya söylüyorlar.
CHP bugün sokaktan medet umuyor. CHP WhatsApp guruplarında geçen diyalogları var. Siz siyaset mi yapıyorsunuz yoksa sokak hareketlerinin örgütleyen bir yapıya mı dönüştünüz. Siyaset meşru bir zeminde yapılır. İşlerine geldiğinde hakimleri alkışlıyorlar, işlerine gelmeyince aynı hakime saray hakimi diyorlar. Bunun adı iki yüzlülüktür, siyaset değildir.”

Ünal, devamında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla gündeme gelen yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu. Anayasanın 18 yıldır tartışıldığını söyleyen Ünal, “Partiler yaklaşık 61 madde üzerinde geçmişte anlaşmışlardı. Geçmişte diğer siyasi partilerin de hala devam eden darbe anayasasının değişmesi yönünde adımlar atılmıştı. Bu ülkeyi darbe anayasasından kurtaracak bir sivil anayasa Türkiye için elzemdir. Türkiye’nin, darbeciler tarafından yapılmış, yamalı bohçaya dönüşmüş bu Anayasayı değiştirmesi gerekiyor” diye konuştu.