AKP'li rektörü protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine gözaltı!

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

AKP'li rektörü protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine gözaltı!

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversitede eylem gerçekleştirdi. AKP’li rektör karşıtı eylem yapan öğrencilere polisin sert müdahalede bulunduğu biber gazı ve plastik mermi sıkarak öğrencileri dağıttığı görülürken yerlerde sürükleyerek darp ettiği de hafızalara kazındı.

Üniversiteli gençlerin eylemine damga vuran ise rektörlük kapısına vurulan mühür oldu.

Ayrıca, barikat kuran polisin kelepçeyle üniversitenin Güney Kampüsü kapısını kilitlemesi de hafızalara kazındı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri bugün saat 05.00 sıralarında, 13 ilçede 24 adrese baskın düzenledi. Operasyonun, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemi sebebiyle yapıldığı öğrenildi.

Eylem sırasında polise mukavemet gösterdiği ve “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ettikleri sebebiyle 28 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendiği bildirildi. AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden çok sayıda öğrenci evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 28 öğrenci hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, 16’sı gözaltına alındı.