AKP'li Palu Belediyesi'nde Belediye Başkanı torpil iddialarını doğruladı: Millet dünyayı yiyor, biz beş kişi işe alıyoruz çok mu görüyorlar?

Elazığ'ın Palu Belediyesi'nde yaşandı. Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım torpil iddialarını yalanlama zahmetine bile girmedi ve iddiaları ''"Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz beş kişi işe alıyoruz çok mu görüyorlar?”  diyerek iddiaları doğruladı.

AKP'li Palu Belediyesi'nde Belediye Başkanı torpil iddialarını doğruladı: Millet dünyayı yiyor, biz beş kişi işe alıyoruz çok mu görüyorlar?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin 20 yıla yaklaşan iktidarında yolsuzluk, liyakatsizlik ve rüşvet son noktaya ulaşmış durumda fakat artık yolsuzluk ve torpil iddialarına dair yalanlama zahmetine bile girişilmemesi durumun vahametini gözler önüne seriyor. Bu yaşananların bir örneği ise işe alım konsunda Elazığ’ın Palu Belediyesi’nde yaşandı. Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım torpil iddialarını yalanlama zahmetine bile girmedi ve iddiaları ”Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz beş kişi işe alıyoruz çok mu görüyorlar?”  diyerek iddiaları doğruladı.

Elazığ’ın yerel yayını olan Günışığı Gazetesi’nden Faik Akgün’ün haberine göre, Palu Belediyesi’nin işçi kontenjanından 5 kişilik alım yapmak için ilana çıktığı, alınacak işçilerin isimlerinin belli olduğu ve bu isimlerin; belediye meclis üyelerinin yakınları olduğu iddia edildi.

 

“BOŞUNA MÜCARATTA BULUNMAYIN”

İddia, başvuru yapmak için Palu Belediyesi’ne giden yurttaşlara, belediye yetkilileri tarafından “Boşuna başvuru yapmayın, alınacak isimler belli…” demesiyle gündeme geldi. Belediye Başkanı Bekir Yıldırım’ın da “Alınacak isimler belli, boşuna müracaatta bulunmayın” dediği öne sürüldü.

“İL BAŞKANI İLGİLENMİYORSA BEN NE YAPAYIM”

İddialar üzerine görüşüne başvurulan AKP Palu İlçe Başkanı, yaşanan hukuksuzluğu, il başkanına bildirdiğini ifade ederek; “İl başkanı ilgilenmiyorsa ben ne yapayım? Benim elimde bu hukuksuzluğu engelleyecek bir yetki yok” dedi.

‘’TEPKİLER BOŞ’’

İddialar üzerine ulaşılan AKP’li Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım da, bütün iddiaların doğru olduğunu vurgulayarak, yurttaşların hukuksuz alımlara gösterdiği tepkilerin boş tepkiler olduğunu ifade etti.

İDDİALARI DOĞRULADI

Yıldırım, “Evet iddialar doğru… Biz 5 kişinin ismini verdik, bu isimler de bize yakın isimlerdir. Mevzuata aykırı bir durum da yoktur. Biz gerekli olan her yerden izin aldık. Vatandaşların gösterdiği tepkileri boş olarak değerlendiriyorum. Kimsenin ağzını tutacak halimiz de yok… İsteyen istediğini söylesin. Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz, çok mu görüyorlar?” dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerden Palu Belediye Başkanı AKP’li Efrayim Ünalan’ın, hakkındaki 2 yıl 6 ay hapis cezasının onanmasının ardından mazbatası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. AKP’li Bekir Yıldırım, mecliste yapılan oylamayla Ünalan’ın yerine yeni belediye başkanı seçilmişti.