AKP'li Özlem Zengin'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan avukat tutuklandı

Twitter'da AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'i hedef alarak yaptığı paylaşım nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Mert Yaşar tutuklandı.

AKP'li Özlem Zengin'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan avukat tutuklandı

Twitter’da AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’i hedef alarak yaptığı paylaşım nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Mert Yaşar tutuklandı.

Adalet Bakanlığı, da avukat ve ara bulucu olan Mert Yaşar hakkında disiplin soruşturması başlattı. Adalet Bakanlığı’nın Mert Yaşar hakkındaki disiplin soruşturmasını, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca başlatılmasına karar verdiği belirtildi. Disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından Arabuluculuk Kurulu, Yaşar’ın ara buluculuktan çıkarılıp çıkarılmamasına karar verecek. Bakanlık ayrıca Yaşar hakkında İstanbul Barosunca disiplin soruşturması başlatılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada türeyen ahlaksızlık ve itibar suikastları her geçen gün şiddetini artıyor. Tokat Milletvekilimiz, Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır” demişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de “Bu saldırılara siyasi olarak hakettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabı sorulacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da “Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” demişti.