AKP'li Özhaseki'nin LGBTİ açıklamasına Diyanet ne diyecek?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Madem ki Allah yaratmış hepsinin başımızın üstünde yeri var'' ifadelerini kullandı.

AKP'li Özhaseki'nin LGBTİ açıklamasına Diyanet ne diyecek?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, katıldığı TV100 programında,   kendisine yöneltilen LGBTİ sorusuna AKP içerisinde tartışma yaratacak bir yanıt verdi. ”Madem ki Allah yaratmış” diyen Özhaseki, ”Hepsinin başımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.

Gerici fetvalarıyla bilinen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Konya’da düzenlenen 8. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmasında LGBTİ+ bireyler için ‘sapkın’ ifadesini kullanmış, İstanbul’da yasaklanan Onur Yürüyüşü’nün ardından birçok belediye sosyal medya hesapları üzerinden “Nefret değil, sevgi kazanacak. “#Pride2019” etiketleriyle yaptıkları paylaşımları hedef alarak “”Zaman zaman bazı kavramlar, organizasyonlar, ‘cinsiyet eşitliği’ gibi sloganlar adı altında birtakım sapkınlıkların gündeme getirildiğini ve yaygara yapıldığını görmekteyiz.”  demişti.

Erbaş konuşmasının devamında şu skandal ifadelere yer vermişti: “Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır ve tarih boyunca bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş hem de lanetlenmiştir. Yani annelik ve babalıktan vazgeçen cinslerin birbiriyle evlenmelerine varıncaya kadar ileri götürülen bu iş, bütün insanlığın meselesidir, sadece Müslümanların meselesi değil. Bu yüzden çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın anlayışlara karşı eğitmek, bilinçlendirmek ve korumak hepimizin vazifesidir.”