AKP'li Metin Külünk'e göre ekonomik krizin sorumlusu bilim insanları

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen AKP İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında Bilim Kurulu'nun ülke ekonomisi ve siyaset üzerinde "vesayet odağı" haline geldiğini öne sürüp tedbirlerin gevşetilmesi çağrısında bulundu.

AKP'li Metin Külünk'e göre ekonomik krizin sorumlusu bilim insanları

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, işadamı ve eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, salgın tedbirleriyle birlikte derinleşen ekonomideki krizden bilim insanlarını sorumlu tuttu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen AKP İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında Bilim Kurulu’nun ülke ekonomisi ve siyaset üzerinde “vesayet odağı” haline geldiğini öne sürüp tedbirlerin gevşetilmesi çağrısında bulundu.

İşadamı kimliğiyle bilinen Külünk, bilim insanlarının “Ekran ekran dolaşıp korku tellallığı yaparak ekonominin çarklarını durdurduğunu” savundu, salgından en ağır şekilde etkilenen sektörleri sıralayıp durumun “sosyal boyut”una dikkat çekti.

Bilim insanlarına “Yarın tıbben bu virüsün tüm gerçekleri ortaya çıktığında millete bugün söylediklerinizin gerçeğini öğrenildiğinde ne anlatacaksınız?” diye seslenen Külünk, sözlerinin sonunda da “Bilim adamı kimliği taşıyan bir kısmı isimler, Yeter milletin ekmeğinden elinizi ve dilinizi çekin” ifadelerine yer verdi.

İşte Külünk’ün paylaşımları şöyle: