AKP'li Mahir Ünal'a cami çıkışı saldırı iddiası

AKP'li Mahir Ünal'ın cami çıkışı saldırıya uğradığı iddia edildi. İddiaların sahibi İyi Partili Başkan, saldırıya ilişkin bir kınama mesajı da yayınladı.

AKP'li Mahir Ünal'a cami çıkışı saldırı iddiası

AKP’li Mahir Ünal’ın cami çıkışı saldırıya uğradığı iddia edildi. İddiaların sahibi İyi Partili Başkan, saldırıya ilişkin bir kınama mesajı da yayınladı.

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet  Çabukel, AKP’li Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş Ulucami çıkışında saldırı girişimine uğradığını iddia ederek; ‘Mahir Ünal’a yapılan saldırıyı kınıyoruz’ paylaşımı yaptı.

Çabukel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a bir çiftçi yakını tarafından saldırı girişiminde bulunulduğunu ve bu kişinin korumalar tarafından etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

Çabukel sosyal medya hesabından “Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak, bugün Ulucami’de Cuma namazı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a yapılan saldırıyı kınıyoruz” diye yazdı.

Çabukel’in saldırı iddiaları şöyle:

“Cuma namazı sonrası Ulucami’de bir çiftçi ile muhabbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal muhabbet esnasında çiftçinin omzuna samimi bir şekilde dokunduğu ve daha sonrasında çiftçinin yakınının durumu yanlış anlaması üzerine Mahir Ünal’a saldırmaya çalıştığı esnada korumalar tarafından şahsın etkisiz hale getirdiğini öğrendik. Yapılan saldırının sebebinin ne olduğu, organize bir şekilde saldırı mı düzenlendiği, sebebi her ne olursa olsun şiddeti kınadığımızı bildiriyoruz. Mahir Ünal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Saldırı iddialarına ilişkin AKP ve Mahir Ünal tarafından herhangi bir açıklama yapıldı.