AKP'li Mahir Ünal, '128 milyar doları' hesaplayamadı

Sosyal medya hesabından, “128 milyar dolar nerede?” sorusuna yanıt vermeye çalışan AKP’li Mahir Ünal, doları 1 TL sandı...

AKP'li Mahir Ünal, '128 milyar doları' hesaplayamadı

CHP tarafından son günlerde il ve ilçe binalarına hatta Meclis’e de asılan “128 milyar dolar” afişlerinin yanı sıra sosyal medyada da sık sık dile getirilen Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin harcanmasıyla ilgili “128 milyar dolar nereye gitti” sorusuna AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, önce cevap verdi sonra eleştiriler gelince paylaşımını sildi.

“Her zaman ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. ‘128 milyar TL nerede?’ diye soranlara gelsin” diye paylaşım yapan Ünal’ın, “128 milyar dolar nerede” sorusunu, “128 milyar TL nerede” olarak yazması sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKP’li Ünal, açıkladığı rakamlara eleştiriler gelince daha sonra “Her zaman ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz” diye yazıp paylaştı.

Ünal’ın “dolar” yerine “TL” ifadesini kullanması dikkat çekerken yeni tweetinde düzeltilmiş haline yer vermemesi dikkat çekti. AKP’li Ünal’ın “TL” yazdığı ilk paylaşımı:

Tepkiler üzerine gelen ikinci paylaşımı ise şöyle: